The first step to start a happy day: Cleaning and bath
The first step to start a happy day: Cleaning and bath

Sabahın ilk ışıklarıyla güne uyanmak gibisi yok. Çünkü açık bir bilinç ile yapılmayacak hiçbir şey yoktur. Peki, sadece gün ışıkları zinde bir vücut ve zihin için yeterli mi? Elbette, değil. Uyandıktan sonra güzel bir kişisel temizlik güne zinde bir başlangıç yapılmasını sağlayabilir ve ortama pozitif bir enerji yayabilir. İşte, temizlik ve banyo ile yapılabilecek mutlu bir günün sırları

Banyo Temizliği Nasıl Yapılır?

Banyo temizliğinde çamaşır suyu, her zaman bir numaralı temizleyici olarak kabul edilmelidir. Bir miktar çamaşır suyu klozet, küvet, duşakabin ve lavaboya dökülmeli, sünger ile temizlenmeli ardından durulanmalı ve güzelce kurulanmalıdır. Banyo havluları her kullanımdan sonra yıkanmalı ve banyo halıları en az haftada bir kez temizlenmelidir. Dolap ve diğer unsurlar ise dezenfektanlı bir bez yardımıyla temizlenmelidir.

 

 

Kişisel Temizlik Nasıl Yapılır?

Tuvalet İhtiyacı

Şüphesiz ki, uyandıktan hemen sonra tuvalet ihtiyacını karşılayan pek çok insan mevcut. Banyoya seçilen ergonomik klozetle bu ihtiyacı rahat bir şekilde gidermek mümkün… Tabi, klozet kullanımı için öncelikle kolonyalı ıslak mendil ile klozet bir ön temizlikten geçirilmeli.

El ve Yüz Yıkama

Uyandıktan hemen sonra ilk akla gelen diğer unsur ise el ve yüz yıkama işlemi… Bu işlemin rahat bir şekilde yapılabilmesi için lavaboların biraz derin ve sıçratmaları engelleyecek biçimde olması gerek. Ayrıca lavabo yüksekliğinin de ortalama boy uzunluğuna uygun olması ve batarya-armatürlerin de su sıçratmayacak şekilde olması gerekli. El ve yüz yıkama işlemi yapıldıktan sonra eller kâğıt havlu ile kurulanmalı, ardından musluk kurulanmalı. Daha sonra bu kâğıt havlu çöpe atılmalıdır.

Köpük Banyosu

Uyandıktan sonra az kişide olsa da ilk akla gelen bir diğer unsur ise banyo yapmak… Fakat bazı kişiler, banyo yapmadan önce köpük banyosu yapmak isteyebilir. Köpük banyosu için baş ve sırt kısmının yaslanacağı küvet alanının ergonomik olması gerekir. Ayrıca küvetin yanına rahatlatıcı mumlar koymak için geniş kenarlıklı küvetler iyi bir tercih olabilir.

Duşakabinde Kısa Bir Duş

Bazı banyolarda küvet yerine duşakabinler bulunabilir. Geniş panelli duş başlıklarıyla sabah ılık bir kısa duş almak, güne mutlu şekilde uyanmak için bir seçenek olabilir.

DATE ADDED 14.11.2022
Belinza Banyo Mobilyaları sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close