Get ahead of the Classic on Bathroom Walls
Get ahead of the Classic on Bathroom Walls

Banyo duvarları da dekorasyon açısından dikkat edilmesi gereken detaylardır. Duvarlar genelde fayans ile kaplandığından insanlar tercihlerinde fayanslar yönelmeyi daha kolay görüyor.  Fakat banyolarda farklı bir tasarım yaptırabilirsiniz. Herkesin aksine siz banyo tasarımında fayans yerine manzara resimleri tercih edebilirsiniz. Özellikle çok büyük ve geniş banyolarda duvar resimleri son derece hoş duruyor. Fayanslar gibi duvarı bilmediği için banyoda bütünlük algısı yaratıyor. Bu da banyo dekorunda insanlara daha ferah bir görünüm sunuyor. Duvar resimleri henüz yeni sayılan tasarımlar arasındadır. Ancak hızla yaygınlaşma göstermektedir. Bu duvar resimleri tuvalet ve mutfaklarda da kendini gösterme açısından oldukça iyi olan tasarımlardır. Duvar panosu olarak da adlandırılan bu resimli duvar süslemesinde birçok farklı manzarayı banyonuza taşıyabilirsiniz. Banyonun ruhunu tamamen değiştirecek olan şelale manzarası, okyanus altı gibi resimler 3d teknolojisi ile yapıldığında insanlara gerçekmiş izlenimi veriyor.

Ayna Seçiminin Dekorasyondaki Önemi

Dekorasyonda ayna tercihi yaparken mutlaka dikkatli davranmanız gerekiyor. Çünkü eğer banyonuz küçükse ışığı yansıtan ve banyoyu daha aydınlık gösteren aynalar oldukça iyi bir seçim olacaktır. Bunun yanında aynaların boyutları banyolar ile orantılı olmalıdır. Çok küçük ayna tercih etmemeye özen göstermeniz gerekiyor. Bunun yanında boy aynası gibi büyük çaplı aynaları da kullanmanız leke sorunlarına neden olacaktır. Ayna seçimlerinde mümkün olduğunca ihtiyaçlar doğrultusunda seçim yapmak gerekiyor. Belki büyük banyolar için dolap ve eşya koyma yeri sorun olmayabilir. Fakat küçük banyolarda aynaların bu sıkıntılardan dolayı kenarında dolapları olanların tercih edilmesi gerekiyor. Bir diğer önemli nokta ise aynaların kenarlı ya da kenarsız tercih edilmesidir. Bu seçim de dekorasyon açısından önemlidir. Modern bir banyo dekoru yaptırmayı düşünüyorsanız mümkün olduğunca kenarsız aynaları tercih etmelisiniz. Ancak rustik ya da klasik banyolarda kenarlı aynalar daha ideal birer seçim olacaktır. Aynaları kullanılan lavabo sayısına dikkat ederek de seçmeniz son derece önemlidir. Eğer uzun ve iki çeşmeli bir banyonuz varsa boydan boya formlarda olan aynaları rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Dekorasyonda Alanı En İyi Şekilde Kullanın

Dekorasyon banyolar için biraz zor olsa da sonuçları görüldüğünde son derece şık bir ortam ortaya çıktığını görebilirsiniz. İyi bir dekorasyon çalışması için banyo alanlarının çok iyi kullanılması gerekiyor. Aksi halde büyük banyolara bile sığmak size zor gelecektir. Banyolarda klozet, lavabo takımı ve duşa kabin yerleşimine önem vermelisiniz. Eğer bunların yeri önceden belirlenmiş ise yapmanız gereken şey bu ürünleri tercih ederken oldukça ergonomik seçimler yapmak olacaktır. Banyonuzda kullanacağınız dolapların iki kapaklı ve çekmeceli olması birçok eşyanızı alması için idealdir. Ancak küçük bir banyoda bu dolaplar çok fazla yer kaplayacağından temizlikte de sizlere sorun çıkarabilir. Aynı zamanda hem kirli sepeti hem dolaplar hem de çamaşır makinesi kalabalığı çekmemek için bunları dolap içlerinde bir yerlere koymanız daha düzenli bir banyonuz olmasını sağlayacaktır. 

Banyolarda Kullanılan Aksesuarların Seçimi

Banyolarda kullanılan aksesuarlar son derece önemlidir. Sabunluk, havlu asacakları, askılar bunların hepsi birer yer işgalcisidir. En iyi şekilde bu aksesuarları değerlendirebilmek için mümkün olduğunca göze batmayacak ve temizlikte sizleri zorlamayacak şekilde aksesuar seçebilirsiniz. Banyonuzun köşe kısımlarında üçgen raflar yaptırdıysanız fayans ve paspaslarınızın rengine uygun minik biblolar ya da bir vazo ekleyebilirsiniz. Artık banyolar da zarif görünüm ön planda olduğundan vazoda yapay çiçek kullanmak çok da tuhaf kaçmıyor. Dekorasyonu renklendirmek ve hareketlendirmek adına çok da abartıya kaçmamanız gerekiyor. Sade ama şık eşyalar banyoyu kalabalık göstermediği gibi daha düzenli de durmasını sağlayacaktır. Havlularınızı lavabonun hemen alt kısmına yaptırmanız daha kullanışlı olmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda kapıların arka kısmına, çok göze batmayacak bir yere banyo askılığınızı yaptırabilirsiniz.

Banyo Dekorasyonunda Standartların Dışına Çıkın

Banyo dekorasyonu konusunda her zaman klasik tasarımları seçmek zorunda değilsiniz. Bazen standartların dışına çıkmak sizlere de iyi gelecektir. Zarafete önem veriyorsanız mat tonlardan ziyade parlayan renk tonlarını tercih etmeniz gerekiyor. Bu fayansları seçerken açık renk tonları banyoların daha da zarif görünmesini sağlayacaktır. Elegant çizgide giden insanlar siyah ve beyazın uyumundan hiçbir zaman vazgeçmiyorlar. Standartları zorlayan insanlar yoğun yaşam koşullarına ayak uydurabilmenin önemini de kavradıklarından daha minimal banyo tasarımlarına yöneliyorlar. Banyolarda gerektiği kadar eşya bulundurmak hayatınızı kolaylaştırdığı gibi dekorun da daha sade görünmesini sağlayacaktır. Şık tasarımlarda aynalarınızın kenarsız seçilmesi, dolaplarınızın çok yer işgal etmemesi ve kirli sepetlerinizin ortalıkta bulunmaması bu tarz banyolarda sıkça karşılaşılan detaylardır. Banyo tasarımlarında şık ve sade duruş t çok önemli bir detay da olsa en önemli konu sizin için işlevselliğidir.

DATE ADDED 14.11.2022
Belinza Banyo Mobilyaları sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close