Recommendations for Lighting Systems
Recommendations for Lighting Systems

Aydınlatma sistemleri bilinçli ve doğru bir şekilde uygulanmalıdır. Öncelikle aydınlatmanın ihtiyaca göre yerleştirilmesi önemlidir. Güçlü bir ışığa ihtiyacınız olmayan dinlenme odanızda daha loş bir ışık tercih edilmelidir. Bunun yanı sıra belli uğraşlar ile vakit geçirdiğiniz alanlara ise güçlü ışıklar yerleştirmeniz gerekir. Aydınlatma sistemleri evin tüm odalarına aynı dizayn ile yerleştirilmek yerine ihtiyaca ve kullanım özelliğine uygun olarak her odaya farklı aydınlatmalar seçilmelidir. Aydınlatmanın sağlığınız için önemi kadar şık tasarımlar ile sunulması da önem arz eder. 

Aydınlatma Da Önemli Noktalar

Ev dekorasyonunun en önemli parçalarından biri de aydınlatma sistemidir. Dekorasyon ile uyumlu olarak seçilen aydınlatma sistemi tamamlayıcı bir özellik olarak şık tasarımlar yaratmanızı sağlayacaktır. Aynı zamanda aydınlatma sisteminde kullanılan lambaların enerji tasarrufu sağlayan lambalar olması aydınlatma giderlerinin bütçenizi sarsmaması için faydalı olacaktır. Son yıllarda pek çok ortamda kullanılmaya başlanan Led lambalar hem gözü yormayan hem de enerji tasarrufu sağlayan ürünlerdir. Günümüzde gergi tavan, alçı tavan, asma tavan gibi birçok tavan dekorasyonları kullanılıyor. Bu dekorların içerisine yerleştirilen led spot aydınlatma sistemleri ile ortam aydınlatmaları sağlanıyor. Yine mutfak tezgâhı veya banyolarda şerit ledler ile enerji tasarrufu da sağlayan şık aydınlatma sistemleri kuruluyor. 

Dekorasyona Uygun Aydınlatma Sistemleri

Aydınlatma sistemlerinin odanın dekorasyonuna uygun olarak seçilmesi evinizde farklı bir ambiyans yaratacaktır. Odanızın ferah ve aydınlık görünmesini aynı zamanda da şık bir konsepte sahip olmasını istiyorsanız aydınlatma sistemlerini dekorasyonunuza uygun olarak doğru bir şekilde seçmeniz gerekir. Örneğin avize ve abajurlar kullanacaksanız mobilyalarınız ile renk ve desen bütünlüğü içerisinde olmasına dikkat etmeniz gerekir. Her odanızın mobilyalarına ve özelliğine uygun aydınlatma ürünleri seçerek evinizin her köşesinde ayrı bir hava estirebilirsiniz. Dekorasyonunuza uygun olmayan aydınlatma araçları çirkin ve kötü bir görünüm yaratır. Örneğin spor tarz döşediğiniz oturma odanıza klasik bir avize çok çirkin bir görüntü yaratır. Yine yatak odanızda mobilyanızın rengi ve konsepti ile tamamen zıt seçtiğiniz abajurlar kötü bir görünüm oluşturur. 

Aydınlatma Sistemlerinde Aranan Özellikler Nelerdir?

Aydınlatma sistemlerinde aranan özelliklerin başında yeterli ve dengeli bir ışıma sağlaması olacaktır. Işığı ne çok fazla ne de az vermelidir. Seçilen aydınlatma sistemi net ve yeterli bir aydınlama sunmalıdır. Aydınlatma sisteminde bulunması gereken diğer bir özellik ise insan bedenini ve gözü yormayan özellikte ışıma sağlamasıdır. Bunun içinde doğru lambalar doğru yerlerde kullanılmalıdır. Aydınlatma sistemlerinde aranan özelliklerden biri de yerleştirildiği ortama ferah ve şık bir güzellik oluşturmasıdır. Ortamda bulunan yeterli ve ideal ışık odanın güzelliğine güzellik katacaktır. Doğru aydınlatma sistemi uygulandığında insanı dinlendiren ve huzur veren bir ortam yaratacaktır. Bu sebeple aydınlatma sistemlerinin bilerek ve dikkatle seçilmesinde fayda vardır. Aydınlatma sistemlerinde aranan bir diğer özellik ise enerji tasarrufu sağlamasıdır. Az enerji ile yeterli aydınlatma sağlayan sistemler tercih edilmelidir. Enerji için kullanacağınız bütçe maliyetini düşüren aydınlatma sistemleri ile yapacağınız tasarrufu daha farklı alanlarda kullanabilirsiniz. 

Aydınlatma Sistemleri Fiyatları

Aydınlatma sistemi fiyatları kullanılan ürünün kalitesine, sayısına ve özelliğine göre farklı olacaktır. Her odanız için aydınlatma sisteminizi yeni yaptıracak ya da yenileyecekseniz firmalardan proje talebinde bulunarak teklifler alabilirsiniz. Her firmanın sizin için uygun sistemler konusunda farklı fikirleri ve planları olabilir. Fiyatlar firmadan firmaya da farklılık gösterebilir. Bu nedenle evinize aydınlatma sistemleri kurmadan önce birkaç firma ile görüşüp değerlendirme yapmanızda fayda vardır. Aydınlatma sistemleri konusunda edindiğiniz bilgiler çerçevesinde en doğru aydınlatmayı seçmeniz yararınıza olur. Zira firmalar daha fazla ürün satabilmek amacıyla yüksek maliyetler çıkartabilirler. Aydınlatma sistemi fiyatları kullanılacak ürünün kalitesine göre de farklı olur. Örneğin Led aydınlatmalar biraz pahalı olsa da enerji tasarrufu sağlayan ve uzun yıllar kullanılabilen ürünler olduğundan tercih edilebilecek sistemlerdir. 

DATE ADDED 14.11.2022
Belinza Banyo Mobilyaları sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close