Küçük Banyolar için Tasarım Fikirleri
Küçük Banyolar için Tasarım Fikirleri

Küçük Banyolar için Tasarım Fikirleri

Banyolar da evdeki diğer alanlar gibi tasarımlarıyla en çok yararlanılan bölümlerden biridir. Banyolar diğer odalarda gibi yaşam alanlarına uygun şekilde tasarlanır. Küçük bir banyo tasarlamak zor olabilir, ancak dikkatli planlama ve yaratıcı fikirlerle küçük bir alandan kolayca en iyi şekilde yararlanmak mümkündür. Doğru renkleri ve dokuları seçmekten saklama alanı eklemek ve alanı daha geniş göstermek için yaratıcı yollar bulmaya kadar küçük banyolar için alanınızı en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olacak pek çok tasarım fikri vardır. Renkler, dokular, karolar, aynalar ve bitkiler gibi malzemelerin akıllıca kullanımıyla hem ferah hem de rahat hissettiren bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Çoğu insan tek banyo olan evlerde yaşar. Bir apartman dairesinde evinizde, muhtemelen herkes için tek bir banyo vardır. Herkesin kullanım alanı olan banyoları en üst sınıra çıkarmanın bazı yollardı vardır. Bu sayede küçük banyolar hem daha büyük hem de daha kullanışlı hale gelir. İşte küçük banyonuzun tasarımınıza dahil edebileceğiniz bazı öneriler:

Küvet ve Duş Kabinlerinize Etkili Dokunuşlar

Eğer küvetiniz varsa ve banyoda çok fazla yer kaplıyorsa küvetinizi değiştirmekle işe başlayabilirsiniz. Oval çizgileri olan daha ufak küvetler ile banyonuzu daha geniş hale getirebilirsiniz. Oval küvetler aynı zamanda banyo dizaynına şıklık kazandıran ürünlerden biri olarak sıklıkla tercih edilir.

Duş kabini olanlar için ise ufak değişiklikler ile büyük etkiler yaratılabilir. Tüm kabini çevreleyen bir çerçeve yerine yarım bir çerçeve alanın büyümesine vesile olur. Buzlu veya desenli camlar da banyoda duvar etkisi yaratır. Bu da alanın bölünmesine neden olarak gösterilebilir. Desensiz camlar ile duş kabinini banyoya dahil ederek ferahlık kazandırabilirsiniz. Kabin çerçevesi yerine perde kullanmak ise tasarım fikirlerinden bir diğeridir. Duş almadığınız zaman perdeyi kapatabilir ve ortamı daha ferah, açık gösterebilirsiniz.

Mobilyalarınızı İhtiyacınız Kadar Seçin

Banyonuz çok küçükse mobilya seçiminde en az yer kaplayan tasarımları tercih etmelisiniz. Bir dolap koyacak yeriniz yoksa kişisel bakım ürünleri ve havlu gibi eşyalarınızı banyo dışında başka bir alanda muhafaza edebilirsiniz. Sadece lavabo altı ve üstü dolap kullanarak mobilya seçimi minimalize hale getirilebilir. Banyoda olmazsa olmaz ürünler bu dolaplara yerleştirilebilir. Hiç mobilya kullanmadan sadece birkaç raf ile de tasarımı tamamlamak mümkün. Raflara eşyalarınızı ya da banyo dekorasyonunu daha hoş hale getirecek aksesuarları koyabilirsiniz. Mobilya seçimi bu noktada banyonuzun metrekaresine ve ihtiyaçlarınıza bağlı bir seçim haline gelir.

Doğru Renk Tercih Edin

Küçük banyoların daha da daralmaması için koyu renklerden uzak durulmalı. Bunun yerine beyaz veya pastel renkler ile hem ferah hem de şık bir banyo yaratılabilir. Banyonuza renk katmak istiyor ve daha canlı bir alan oluşturmak istiyorsanız renkli duvar kâğıtları tercih edebilirsiniz. Banyolar için özel üretilmiş neme ve suya dayanıklı duvar kâğıtlarını sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz. Alan renginize yakın canlı bir renk ile sadece duş bölümü veya lavabo arkasını karolar ile döşeyebilirsiniz. Hangi rengi seçilirse seçilsin tüm parçaların birbiri ile uyumlu olmasına dikkat edilmeli. Aksi halde hem göz yoran hem de alanı boğan bir görünüm oluşur.

Duvara Monteli Ürünleri Değerlendirin

Tuvalet, lavabo ve mobilyaları duvara monteli tasarımlardan seçin. Duvara monte ürünler küçük banyoları daha büyük göstermek için kullanılan detaylardan biridir. Yerden yüksekte olan bu ürünler sayesinde temizliği de kolayca yapabilirsiniz.

Aynaları Mutlaka Kullanın

Ayna özellikle alanı daha geniş göstermek konusunda muazzam bir etkiye sahiptir. Siz de bu etkiyi banyonuzda kullanabilirsiniz. Lavabo üzerine ayna ekleyerek ya da aynalı mobilyalar seçerek dekorasyonunuza dokunuşlar yapabilirsiniz. Küvetin bulunduğu duvarı komple ayna karolar ile dizayn etmek ise banyolarında sınır tanımayanlar için bir başka alternatif olarak değerlendirilebilir.

 

DATE ADDED 19.02.2023
Belinza Banyo Mobilyaları sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close